top of page
  • eleftpapoulia

Ιορδανία


Η Ιορδανία, είναι ένα ασφαλές καταφύγιο της Μέσης Ανατολής που σαγηνεύει τους επισκέπτες ανά τους αιώνες με μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς Ελληνο Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων. Με ιστορία που φτάνει μέχρι την Παλαιά Διαθήκη, σήμερα η Ιορδανία φιλοξενεί πολλά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, διαθέτει τουριστικά θέρετρα σε Νεκρά Θάλασσα και Ερυθρά Θάλασσα, φιλικές πόλεις καθώς και μια από τις εντυπωσιακότερες ερήμους του πλανήτη.

Ανάμεσα στους μεγάλους πολιτισμούς της Αιγύπτου από τα δυτικά και της Μεσοποταμίας από τα ανατολικά, η Ιορδανία εξακολουθεί από την αρχαιότητα έως σήμερα να είναι ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι. Το ίδιο το όνομα της χώρας είναι ο ποταμός που σύμφωνα με βιβλικές γραφές κήρυττε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και βάφτιζε τους πιστούς του ως και τον Ιησού Χριστό.Ένα ταξίδι στην Ιορδανία είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι στο χρόνο σε έναν ιερό τόπο, σε έναν αρχαίο πολιτισμό και μια ευλογημένη γη θαυμάτων. Οι επισκέπτες και οι πολίτες περπατούν καθημερινά στις πεδιάδες, τις κοιλάδες, τους λόφους, τα βουνά και τα ρέματα που διάβηκαν οι προφήτες διαμορφώνοντας την ανθρώπινη συνείδηση και πίστη μέσα από τα βαθιά μηνύματά τους.

Σε ένα οργανωμένο ταξίδι στην Ιορδανία θα σταθείτε πάνω στο Όρος Νέμπο, από τον οποίο ο Μωυσής είδε τους Αγίους Τόπους. Θα ακολουθήστε τα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς και θα εξερευνήσετε τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, μια ροδοκόκκινη πόλη λαξευμένη στους βράχους της ερήμου και ένα από τα σύγχρονα 7 θαύματα του κόσμου. Θα κάνετε jeep σαφάρι και θα περιηγηθείτε με 4x4 στο σεληνιακό τοπίο του Ουάντι Ράμ για να καταλάβετε γιατί ο Λόρενς της Αραβίας είχε μαγευτεί από την ομορφιά της ερήμου, απολαμβάνοντας το τσάι σας μαζί με μία οικογένεια Βεδουίνων, θα “βυθιστείτε” στα ιαματικά νερά της Νεκράς Θάλασσας και θα κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά της Ερυθράς Θάλασσας στην ‘Ακαμπα.

To ταξίδι στην Ιορδανία είναι μια περιπέτεια σε μια συναρπαστική χώρα με βαριά ιστορικότητα, θρησκευτικότητα και πνευματισμό, πάντα πρόθυμη να σας φιλοξενήσει στο παραμυθένιο βασίλειό της.

2 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page