top of page
  • eleftpapoulia

Άμπου Ντάμπι - ένα ταξίδι στο μέλλον μέσω της τέχνης και της αρχιτεκτονικής


Περήφανα σύγχρονο και κοσμοπολίτικο, το Αμπού Ντάμπι είναι το προοδευτικό μυαλό και ή πολιτιστική καρδιά των ΗΑΕ, όπου τίποτα δεν μένει στάσιμο - εκτός από ίσως τους ερωδιούς στα μαγκρόβια δάση της. Η λάμψη των ουρανοξυστών από γυαλί και χάλυβα, έρχεται σε αντίφαση με την αρχέγονη τροπική φύση και βλάστηση. Είναι η πόλη που σας προκαλεί να κρατάτε τα μάτια σας ανοιχτά είτε για τα φουτουριστικά έργα και αρχαία ισλαμικά μνημεία που κόβουν την ανάσα ή τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο και τις ξανθές αμμώδεις παραλίες.

Το Άμπου Ντάμπι είναι μια από τις πιο πλούσιες πόλεις του πλανήτη, γεγονός που το κάνει να επιθυμεί να γίνει πρωτεύουσα όλου του κόσμου, εκτός από του Αραβικού, επιλέγοντας την οδό του πολιτισμού για να το καταφέρει. Η σύναψη συμφωνίας με τη Γαλλία για την δημιουργία του «Λούβρου του Άμπου Ντάμπι» άνοιξε τον δρόμο στο να γίνει ο πολιτιστικός ηγέτης της Ανατολής, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα μουσειακά έργα.

Το Λούβρο του Αμπού Ντάμπι, με τη παγκόσμια συλλογή του που καλύπτει το μεγαλύτερο εύρος των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας, άνοιξε τελικά τις πόρτες του το 2017. Πρόκειται για ένα ημι-υποβρύχιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα με γεωμετρικούς σχηματισμούς χτισμένο πάνω στο τεχνητό νησί Σαντιγιάτ, το οποίο βρέχεται από θάλασσα από όλες τις πλευρές του. Η κορυφή του κτίσματος αποτελείται από έναν τεράστιο διάτρητο τρούλο όπου το φως του ήλιου διαθλάται στο εσωτερικό του σε μαγευτικές διατάξεις.

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page