top of page
  • eleftpapoulia

Αίγυπτος - Η μυστηριώδης χρυσή γη που σαγηνεύει με την ιστορία της


Η Αίγυπτος σας καλωσορίζει με τον πανέμορφο Νείλο και τα υπέροχα μνημεία της, την χρυσή, μαγευτική έρημο και το πλούσιο δέλτα, καθώς και με την βαριά ιστορία και τον συναρπαστικό αρχαίο πολιτισμό της, αλλά και με τους φιλόξενους, εξωστρεφείς ανθρώπους της. Με τους αμμώδεις τάφους, τις διάσημες για τον όγκο τους πυραμίδες και τους πανύψηλους φαραωνικούς ναούς, σαγηνεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Με πάνω από 3000 έτη ιστορίας, η επίδραση της Αιγύπτου σε μεταγενέστερους πολιτισμούς ήταν τεράστια. Έθεσε τη βάση της ελληνικής και ρωμαϊκής κουλτούρας και μέσω αυτής, επηρέασε όλη τη δυτική παράδοση. Σήμερα, το στίγμα του τεράστιου αυτού πολιτιστικού πλούτου βρίσκεται ακόμη και στην καθημερινή μας ζωή. Σε αρκετά αντικείμενα υπάρχουν αιγυπτιακές επιρροές, εικόνες, έννοιες και σύμβολα τα οποία θα βρείτε σε διάφορα αρχιτεκτονικά κτίσματα, σε χαρτονομίσματα και σε τέχνες γενικότερα.

Σε ένα οργανωμένο ταξίδι στην Αίγυπτο από την Manessis Travel μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου με εκθέματα χιλιάδων χρόνων, θησαυρούς αμύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας, όπως τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και τη καθηλωτική Σφίγγα με κεφάλι τον Φαραώ Χεφρίνο και σώμα λιονταριού.

Το ταξίδι στην Αίγυπτο συνεχίζει με την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος όπου θα δείτε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλληνας ποιητής Καβάφης, τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Αιγύπτιου βασιλιά Φαρούκ, μα κυρίως το μοναδικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, την καινούρια Βιβλιοθήκη της, που δεν μπορεί παρά μόνο να σας συγκινήσει.

Το παλιό ρητό ότι η Αίγυπτος είναι το δώρο του Νείλου ισχύει ακόμα και σήμερα, καθώς μπορεί να μην παίζει τόσο ζωτικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων πλέον, παίζει όμως στων επισκέπτών καθως πολλά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία βρίσκονται κοντά στις όχθες του. Στο ταξίδι στην Αίγυπτο με την Manessis Travel θα ξεναγηθείτε με κρουαζιερόπλοιο και στις δύο πλευρές του θρυλικού ποταμού Νείλου για να δείτε από κοντά τους πιο μεγαλειώδεις ναούς και τάφους, όπως του Τουταγχαμών.

Ένα ταξίδι στην Αίγυπτο είναι μια περιπέτεια που αναδεικνύει τον εξερευνητή σε όλους μας, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να ανακαλύψετε ακόμα ένα άλλο εύρημα στο δρόμο σας.

0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page